Sluiten

Groene kool met makreel, tomaatjes en sinaasappel

  1. Groene kool met makreel, tomaatjes en sinaasappel

1/2 groene kool

1 ui

200 g gestoomde makreelfilet

4 gedroogde tomaatjes

1/2 sinaasappel

zeezout naar smaak

vers gemalen peper

olijfolie

  1. Bladeren van de kool los trekken, wassen en in smalle reepjes snijden. 
  2. Ui schillen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Beide helften met de lijnen van de ui mee in smalle partjes snijden. Ui fruiten in olie. 
  3. Groene kool met een scheutje water toevoegen en in ongeveer 15 min gaar stoven. 
  4. Sinaasappel raspen op een fijne rasp. Rasp alleen het oranje schilletje. Het witte velletje eronder is erg bitter. Het witte velletje van de sinaasappel trekken en sinaasappel in kleine stukjes snijden. 
  5. Tomaatjes fijn snijden. 
  6. Makreel met twee vorken in kleine stukjes trekken. 
  7. Sinaasappel, tomaat en sinaasappel aan de groenten toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. 
  8. Lekker met aardappelpuree.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen