Sluiten

Bloemkoolroosjes en gehakt in pikante tomatensaus

  1. Bloemkoolroosjes en gehakt in pikante tomatensaus

1/2 bloemkool

200 g gehakt

2 el zoete ketjap

1/4 tl (witte) peper

zeezout naar smaak

ongeveer 3 dl tomatensaus

1 tl tijm

mespunt cayennepeper

zeezout naar smaak

2 tl honing

olijfolie

  1. Gehakt mengen met ketjap, peper en zout. Maak door het gehakt tussen je handen te draaien kleine balletjes, twee keer zo groot als soepballetjes. Gehaktballetjes krokant en gaar bakken in olie. 
  2. Bloemkool in roosjes snijden en in ongeveer 10 min gaar stoven in een bodempje water. 
  3. Tomatensaus met cayennepeper en tijm al roerende verwarmen op een vlamverdeler. 
  4. Op smaak brengen met zout en honing. 
  5. Schenk de saus in een platte schaal of een groot, diep bord. Leg daarin de bloemkoolroosjes en gehaktballetjes.
  6.  Garneer de schaal met veldsla om in één keer heel veel kleuren op tafel te zetten. 
  7. Lekker met pasta, aardappelpuree of gebakken aardappelen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen