Sluiten

Groene kool met spek en peer

  1. Groene kool met spek en peer

400 g groene kool

1 ui

1 peer

100 g dobbelsteentjes spek

1 teen knoflook

1 à 2 cm verse gember of 1/2 tl gemberpoeder

olijfolie

  1. Spek uitbakken in olie. 
  2. Ui schillen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Beide helften met de lijnen van de ui mee in smalle partjes snijden. 
  3. Spek uit de olie scheppen en apart bewaren. Uien aan de hete olie toevoegen en fruiten. 
  4. Gember schillen, fijn hakken of raspen op een fijne rasp en toevoegen aan de uien. 
  5. Knoflook fijn hakken en toevoegen. 
  6. Groene kool in reepjes snijden, met een scheutje water toevoegen aan de uien en in ongeveer 15 min gaar stoven.
  7.  Peren schillen en in blokjes snijden en met het spek toevoegen aan de groenten. Lekker met aardappelpuree.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen