Sluiten

Paddenstoel-noten paté

Paddenstoelen en walnoten in een spread voor op brood of een toastje. Gebruik paddenstoelen naar keuze. Wilde en biologische paddenstoelen zijn het smakelijkst.

  1. Paddenstoel-noten paté

Vega spread voor op lekker grof (desem)brood:
1 ui, fijngehakt

3 tenen knoflook, geperst

1/2  bakje kastanjechampignons

1/2 bakje shiitake

1 bakje oesterzwammen

de blaadjes van 5 takjes tijm of 2 tl gedroogde tijm

1/2 blikje cannelini (witte) bonen

200 g walnoten, geroosterd in een droge koekenpan

2 el balsamico of droge sherry

3 el verse gehakte peterselie

zout naar smaak en lekker veel versgemalen peper

  1. Fruit de ui in 1 el olie of boter. Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe en de tijm toe (houd een mooi takje achter om te garneren) en bak, al omscheppend, totdat alles begint te kleuren en geuren. Blus af met de balsamico of de sherry. 
  2. Voeg de bonen toe. 
  3. Maal alles in de keukenmachine of met een staafmixer tot een smeuïge massa. Voeg eventueel wat water toe als het mengsel te droog is. 
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5.  Doe over in een mooi bakje.
  6.  Strooi de peterselie erover. Lekker op een (desem)broodje, toastje of op een cracker.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen