Sluiten

Notenburger

  1. Notenburger

175 g gemengde, ongezouten noten

100 g zonnebloempitten

150 g couscous

1 el tamari

1 ei

1 ui

2 tl appeldiksap

1 tl chilipoeder

2 teentjes knoflook

1 tl grove pittige mosterd

1 tl zwart mosterdzaad


  1. Bereiding: Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  2.  Rooster de noten en laat afkoelen. 
  3. Snipper de knoflook en ui fijn, en fruit even kort.
  4.  Maal de noten en zonnebloempitten grof in een keukenmachine. Meng alle ingrediënten goed door elkaar, het mengsel moet wel iets vochtig zijn maar niet te. Is het mengsel te droog dan kun je er eventueel nog wat vocht aan toe voegen. Laat het even staan om er daarna mooie burgers van te maken
  5. .Maak de notenburgers bij voorkeur een paar uur van te voren zodat de smaken zich goed mengen. Zet ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  6. Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers voorzichtig aan beide zijden mooi bruin.Lekker op een broodje of als hoofdmaaltijd met een heerlijke salade.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen