Sluiten

Sla met gegratineerde aardperen

  1. Sla met gegratineerde aardperen

400 g aardperen

1/2 krop Romaanse sla of veldsla

1 ui

2 teentjes knoflook

1/2 bosje peterselie

handje walnoten

150 g pittig belegen kaas

vers gemalen peper

olijfolie


  1. Bladeren van de sla los halen, indien nodig wassen en uit laten lekken. 
  2. Ui schillen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Met de lijnen van de ui mee in smalle partjes snijden en fruiten in olie. 
  3. Aardperen schillen met een dunschiller, in kleine stukjes snijden, met een klein scheutje water toevoegen aan de uien en in 5 à 10 min gaar stoven. 
  4. Kaas raspen op een grove rasp. 
  5. Walnoten en peterselie fijn hakken.
  6.  Knoflook boven de aardperen uitpersen. Peper erboven malen.
  7.  Walnoten en peterselie door de aardperen roeren en bestrooien met kaas. 
  8. Met deksel de kaas laten smelten.
  9.  Sla op borden verdelen. 
  10. Aardperen op de sla scheppen. Lekker met rijst of een ander graan.
  11. Tip: Aardperen kun je ook rauw eten. Lekker door een gemengde salade of zo uit het vuistje.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen