Sluiten

Andijvie met champignons en Parmezaanse kaas

Andijvie anders. Met paddenstoelen en kaas maak je eens een ander groentegerecht. Lekker met basmatirijst of pasta., maar ook gewoon als bijgerecht.

  1. Andijvie met champignons en Parmezaanse kaas

400 g andijvie

1 grote ui

125 g champignons

100 g Parmezaanse kaas

2 el zoete ketjap

vers gemalen peper

olijfolie 

roomboter



  1. Kaas raspen op een grove rasp. 
  2. Champignons schoon wrijven met een keukenpapiertje en in plakjes snijden.
  3.  Ui schillen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Beide helften met de lijnen van de ui mee in smalle partjes snijden. 
  4. Ui fruiten in olie.
  5.  Champignons krokant bakken in boter. 
  6. Bladeren van de andijvie los snijden, wassen, in smalle reepjes snijden, een klein scheutje water toevoegen aan de uien en in 5 à 10 min gaar stoven.
  7.  Champignons blussen met ketjap en op de andijvie scheppen. 
  8. Peper erboven malen. 
  9. Kaas over de paddenstoelen  verdelen.
  10.  Met deksel op de pan de kaas laten smelten. 
  11. Lekker met pasta of rijst en een wortelsalade.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen