Slow (comfort)food. Met vergeten recepten van oma haal je de lekkerste geuren in huis. Voor een malse runderstoof, laat je het een paar uur sudderen.
Ingrediënten
1/2 of kleine koolraap
6 aardappelen
nootmuskaat naar smaak
vers gemalen peper
zeezout naar smaak
700 g runderstoofvlees
1 ui
1 teen knoflook
6 gedroogde abrikoosjes
4 jeneverbessen
4 kruidnagels
2 laurierbladeren
200 ml rode wijn
olijfolie
Porties
2 porties
Bereidingstijd
2,5 uur
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
2 uur en 40 minuten
Bereiding
Ui en knoflook pellen en fijn snijden.
Abrikoosjes klein snijden.
Vlees aanbraden in olie. Ui, knoflook, abrikoosjes, jeneverbessen, kruidnagels, laurier, zout en wijn toevoegen. Tot boven het vlees aanvullen met water. Vlees 2 à 2 1/2 uur laten sudderen. Zorg dat er voldoende vocht in de pan blijft
Koolraap en aardappelen schillen, in blokjes snijden en in weinig water in ongeveer 15 min gaar koken.
Pureren en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Serveer de puree met vlees en jus.
Porties
2 porties
Bereidingstijd
2,5 uur
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
2 uur en 40 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.