Sluiten

Banaan en appel warm uit de oven

  1. Banaan en appel warm uit de oven

Feestelijk toetje

2 bananen

1 grote appel

handje rozijnen

handje gepelde hazelnoten

1 el oerzoet* of suiker

kaneel naar smaak

een klont boter

1 dl vanillevla

125 ml slagroom


  1. Rozijnen laten weken in heet water. 
  2. Hazelnoten fijn hakken. 
  3. Banaan en appel in kleine stukjes snijden.
  4.  Fruit, rozijnen en noten over kleine ingevette ovenvaste schaaltjes verdelen of leg ze in een lage grotere ingevette ovenschaal. Bestrooi deze met kaneel en oerzoet. Leg kleine klontjes boter her en der over de gevulde schaal(tjes) en zet ze een half uur in de voorverwarmde oven op 175°C. 
  5. Slagroom kloppen. 
  6. Serveer dit toetje warm met een scheutje vla en een flinke toef slagroom erop. *Oerzoet is ingedikt en gedroogd suikerrietsap. Doordat het niet is geraffineerd, zoals suiker, heeft dit zoetmiddel nog alle natuurlijke bestanddelen zoals mineralen in zich. De smaak is daardoor uitgesprokener. De zoetkracht van oerzoet is even groot als die van suiker waardoor in een recept dezelfde hoeveelheid oerzoet de suiker kan vervangen. Oerzoet is te koop in natuurvoedingswinkels en via www.odinwinkel.nl$.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen