Sluiten

Gorgonzolatruffels met peer, walnoten

  1. Gorgonzolatruffels met peer, walnoten

Voorgerecht, salade of hapje voor 2 personen

75 g gorgonzola

75 g roomkaas

1/2 peer, geschild in piepkleine blokjes

25 g walnoten geroosterd en fijngehakt

25 g cranberry’s of gojibessen in flinters gesneden

1 klein handje peterselie, fijngehakt

1/2 zakje waterkers of rucola 

Voor de balsamico-chocoladecreme

Kook 75 ml balsamico azijn iets in. Smelt er 15 g pure chocolade door. Schenk dit in een spuitflesje of kannetje.


  1. Meng de gorgonzola met de roomkaas en de peer blokjes. Rol er balletjes van ter grootte van een walnoot. 
  2. Meng de stukjes walnoot met de cranberry’s en de peterselie en doe in een diep bord. 
  3. Rol er de kaasknikkers door tot die helemaal bedekt zijn. 
  4. Was de sla. 
  5. Snijd de sjalotjes in stukjes. 
  6. Maak een dressing van 1 el citroensap, 1 el acaciahoning en 2 el olijfolie en wat zout en peper. 
  7. Leg in het midden van een bord een bergje sla, verdeel de sjalot erover en sprenkel wat dressing erover.
  8.  Leg 3 of 4 balletjes op de sla. Geef dat een draai met de pepermolen.
  9. Maak een mooie cirkel met de chocolade-balsamico en garneer met wat schijfjes peer.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen