Sluiten

Komatsuna met zalm en sesam

  1. Komatsuna met zalm en sesam

400 g komatsuna

200 g verse zalm

2 tenen knoflook

olijfolie

klein scheutje (geroosterde) sesamolie

2 el sesamzaad

1 à 2 tl honing

zeezout naar smaak


  1. Komatsuna wassen en in smalle reepjes snijden. 
  2. Knoflook pellen en fijn hakken. 
  3. Zalm voorzichtig roerbakken in olijfolie. De vis in grove stukken uit elkaar laten vallen en op een laag vuur met deksel gaar laten worden. 
  4. Sesamzaad al roerende roosteren in een droge koekenpan totdat de zaden knappen en heerlijk geuren. 
  5. Zalm uit de pan scheppen en apart bewaren. Knoflook even fruiten in de hete olie. 
  6. Komatsuna met aanhangend water aan de knoflook toevoegen en een paar minuten al roerende stoven op een middelhoog vuur. Vuur laag zetten en zalm en sesamzaad toevoegen. 
  7. Gerecht op smaak brengen met sesamolie, honing en zout. 
  8. Lekker met rijst of een andere graansoort.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen