Sluiten

Vijgen-dadel broodje

  1. Vijgen-dadel broodje

Voor 1 rolletje, als bijgerecht of snackje

lekker bij een kaasplankje (of gewoon zo!)

175 g gedroogde vijgen, steeltjes eraf en in stukjes snijden

75 g gedroogde abrikozen, fijngesneden 

75 g Medjoul dadels, fijngesneden

1/4 tl kaneel

1/8 tl nootmuskaat

1/2 tl vanillepoeder

1 el mandarijn of bloedsinaasappelschil, fijn geraspt

50 g geroosterde amandelen of pistachenootjes 

50 g walnoten

snuf zout

eventueel wat dadelstroop of water


  1. Maal de vijgen met de specerijen, zout en citrusschilletjes in een keukenmachine tot een kleverige massa.Doe dat in een mengkom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng goed, kneed stevig dan kun je er uiteindelijk 2 worsten van vormen. 
  2. Die rol je in 2 vellen bakpapier. Goed strak en stevig oprollen. Draai de uiteinden dicht, zodat je een soort toffee krijgt
  3.  Laat ze in de koelkast 2 uur stevig worden, maar nog beter is 2 weken (echt waar !). Snijd ze voor het serveren in dunne plakjes.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen