1 stengel bleek of groenselderij in kleine stukjes klein bosje basilicum, steeltjes fijnhakken, blaadjes scheuren (hou wat blaadjes achter om te garneren)
1/2 tl venkelzaad
1/2 liter groentebouillon
1/2 stuk (boeren)brood (of ciabatta) liefst van een dag oud
een stukje Parmezaan om van te raspen
grof zeezout en peper uit de molen
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Fruit de ui in de olie glazig. Doe de bleekselderij erbij en fruit even mee.
Voeg tomaten, knoflook, basilicum en venkelzaad toe. Bak nog even lekker door. Roer wel af en toe, anders brandt het aan.
Schenk de bouillon erbij, en laat nog even lekker doorsudderen. Dat gaat lekker ruiken! Nu kun je twee dingen doen: je kunt het brood ontkorstenen de stukken zacht brood in de soep gooien of je kunt er croutons van bakken; scheur dan het brood in grove stukjes, met of zonder korst.
Begiet met olie, gesmolten boter of ghee en pers wat knoflook om erover te strooien, nog wat zout erover en 10 minuten ineen hete oven 200 graden, af en toe husselen en pas aan tafel in je bordsoep doen.
Serveer met blaadjes basilicum (leuk als je ook paarse kunt krijgen) en rasp er aan tafel wat Parmezaanse kaas over en een heel klein snufje grof zout en flink wat peper.
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.