Sperziebonen met tempeh en tomatensaus

Lekker vega bijgerecht met knapperige sperziebonen, tempeh en frisse tomatensaus.

  1. Sperziebonen met tempeh en tomatensaus

Ingredienten

  • 400 g sperziebonen
  • 1/2 pakje tempeh
  • 4 flinke trostomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • verse basilicum en/of verse oregano
  • 2 tl agavesiroop
  • 2 dl water
  • een scheutje tamari
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zeezout naar smaak

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Haal de sperziebonen af.
  2. Snij de tempeh in plakjes en daarna in blokjes en bak in ongeveer 20 min krokant in 1 el olie. Blus daarna af met tamari.
  3. Kook de sperziebonen in een klein laagje water in ongeveer 10 min gaar en giet af.
  4. Hak de ui en de knoflook fijn. 
  5. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snij in blokjes. 
  6. Verhit wat olie in een pannetje en fruit het uitje met de knoflook glazig. Voeg de tomaten toe en de Italiaanse kruiden en bak even mee. Breng op smaak met nog wat verse kruiden,agavesiroop en peper en zout. 
  7.  Lekker met pasta en een groene salade. 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen