Sluiten

Sperziebonen met tempeh en tomatensaus

Lekker vega bijgerecht met knapperige sperziebonen en frisse tomatensaus.

  1. Sperziebonen met tempeh en tomatensaus

400 g sperziebonen

1/2 pakje tempeh

4 flinke tomaten

verse basilicum en/of verse oregano

2 tl honing

2 dl water

een scheutje tamari

olijfolie

vers gemalen peper

zeezout naar smaak


  1. Tempeh in plakjes en daarna in blokjes snijden en in ongeveer 20 min krokant bakken in olie op een laag vuur. Sperziebonen afhalen. 
  2. Het water voor de tomaten aan de kook brengen. 
  3. Tomaten van kroontje en steelaanzet ontdoen en klein snijden. 
  4. Sperziebonen in een andere pan in weinig water in ongeveer 10 min gaar koken en afgieten. 
  5. Tomaten toevoegen aan het kokende water en 5 min laten koken. 
  6. Tempeh afblussen met tamari en door de bonen scheppen. 
  7. Tomaten zeven. 
  8. Saus op smaak brengen met verse kruiden, honing, peper en zout. Lekker met pasta en een groene salade. 
  9. *Tempeh is gemaakt van gefermenteerde sojabonen en komt oorspronkelijk uit Indonesië. Het eiwitproduct heeft een pittige smaak en is erg gezond.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen