Sluiten

Druiven op zoetzuur

  1. Druiven op zoetzuur

hapje, (voor 2 potjes inmaak)

500 g druiven

300 ml witte wijnazijn

300 ml water

4 el suiker

2 tl zout 

2 kaneelstokjes

4 x steranijs

1 el mosterdzaad

1 el vierseizoenenpeperkorrels 

2 lege (jam)potjes (goed uitkoken!).


  1. Was de druiven en snijd het kontje (waar het steeltje zat) er af meteen scherp mes. Verdeel ze over 2 potten van ongeveer 400 ml
  2. Doe de rest van de ingrediënten in een pannetje en verwarm tot het bijna kookt. Laat iets afkoelen en schenk dan over de druiven in depotjes. 
  3. Verdeel de kaneelstokjes en de anijssterren over de potjes.Zet ze in de koelkast en laat een paar dagen staan, zodat ze goed op smaak zijn gekomen. 
  4. Ze blijven ongeveer 2 maanden goed. 
  5. Serveerde druiven bij diverse soorten geitenkaas en geroosterde walnoten.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen