Sluiten

Tagliatelle met geroosterde flespompoen en ui

  1. Tagliatelle met geroosterde flespompoen en ui

1 pak verse tagliatelle

crème fraîche 100 ml

1/2 middelgrote butternutpompoen,gehalveerd, zaadloos en in blokjes

1 ui, in 6 partjes gesneden

1 1/2 el olijfolie 

1 tl gedroogde oregano 

1/2 tl gedroogde rozemarijn

1/2 tl koek of speculaas kruiden 

zout en peper 

2 plakjes rauwe ham (of zonnebloem en pompoen pitjes met tamari voor vega variant)

5-10 verse salieblaadjes 

 frituurolie, kokosolie of ghee


  1. Oven voorverwarmen op 200 graden. Doe de pompoenblokjes en de ui in een braadslede of ovenschaal.
  2.  Wrijf de groente in met de olie en strooi de oregano, de rozemarijn, de speculaas- of koekkruiden en het zout en de peper er over. Bak 30-40 minuten. 
  3. Hussel tussendoor nog een keer door elkaar.
  4.  Als de pompoen gaar is, is het klaar. Haal uit de oven en zet weg.
  5. Zet een pan water op om de tagliatelle te koken. 
  6. Verhit in een pannetje wat ghee tot het heet is. 
  7. Fruit de salie erin,ongeveer een halve minuut, die wordt dan knapperig. 
  8. Bak de rauwe ham in een droge koekenpan op laag vuur ook knapperig en verkruimel het. Of rooster wat pitten en blus af met een scheutje tamari en schep goed om. 
  9. Kook de tagliatelle gaar en giet af.Doe het in een schaal.
  10.  Doe de crème fraîche in een pan en schep het pompoen-ui mengsel erbij. 
  11. Eventueel nog wat zout en peper. Warm door en schep op de pasta.
  12.  Strooi er de salie en de ham en/of de pitten over

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen