Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Chinese kool met vlier en dille

Zomer in een bijgerechtje. Je kunt er ook mooie rolletjes van maken. Blancheer de koolbladeren dan in zijn geheel maar 2 minuutjes in kokend water.  Snij met een scherp mes het witte gedeelte wat dunner als het nodig is. Leg het blad dan met de holte naar onderen op een plank en snij de uitstekende nerven weg. Dat vouwt makkelijker. Schep de vlier-crème fraiche erin en rol heeel voorzichtig op. 

  1. Chinese kool met vlier en dille

Ingredienten

  • 1 Chinese kool (ong 400 g)
  • 3 trossen vlierbloesem (Sambucus nigra)
  • handje verse dille
  • 125 ml crème fraîche
  • zeezout naar smaak
  • olijfolie

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

15 minuten

  1. Chinese kool wassen, in smalle reepjes snijden en in 5 à 10 min gaar stoven in olie en een klein scheutje water.
  2.  Dille fijn hakken.
  3.  Vlierbloemetjes los van de tros/steeltjes knippen. Dille, vlierbloesem, crème fraîche en zout door de kool mengen. 
  4. Lekker met pasta en een wortel of bietensalade met kaas.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen