Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Yoghurt
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Sla met honingdressing en toast met citroenboter

Fijn voorafje voor bij een wat zwaardere maaltijd. Wist je dat aan veel gangbare honing, suiker toegevoegd wordt? Kijk voor een goed verhaal over echt pure honing eens op de website van de Traay   https://www.detraayhoning.com/

  1. Sla met honingdressing en toast met citroenboter

Ingredienten

  • 1 krop sla
  • 1 el honing (acaciahoning is er heel lekker voor)
  • 1 tl mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 75 à 100 g zachte boter
  • zeezout naar smaak
  • verse bieslook
  • toast


Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

15 minuten

Bereiding

  1. Trek de slablaadjes los, was ze en sla ze droog in een centrifuge of een vergiet. 
  2. Rasp de citroen op een fijne rasp. Rasp alleen het gele schilletje, het witte velletje eronder is erg bitter. 
  3. Knip de bieslook fijn en meng het met de citroenrasp, zout en boter. 
  4. Voor de dressing pers je de citroen uit en meng het met (acacia)honing, mosterd en olie. 
  5. Verdeel de slabladeren over 4 bordjes.
  6. Schenk de honingdressing erover en serveer het met toast met citroenboter.

    Porties

    4 porties

    Bereidingstijd

    10 minuten

    Voorbereidingstijd

    5 minuten

    Totale tijd

    15 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen