Sluiten

Lentesoep

  1. Lentesoep

Ingredienten

  • 2 stengeluien
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1/2 bosje citroenmelisse
  • 25 g
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 750 ml volle melk
  • zeezout naar smaak
  • vers gemalen peper

Benodigdheden

  • Pan met dikke bodem
  • Snijplank
  • Steelpannetje

Bereiding

  1. Groene gedeelte van de stengeluien in dunne ringetjes snijden. 
  2. Citroenmelisse en peterselie fijn hakken. 
  3. Melk verwarmen. 
  4. Witte gedeelte van de stengeluien fijn snipperen en fruiten in boter in een pan met dikke bodem totdat ze glazig zijn. 
  5. Bloem over de uien strooien en roeren. Al roerende de melk langzaam toevoegen. Net zo lang blijven roeren totdat er een gladde soep ontstaat. 
  6. Kruiden aan de soep toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

15minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

30minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen