Sluiten

Pompoen crème brulee met Bokbier

  1. Pompoen crème brulee met Bokbier

Herfstachtiger kan een toetje niet zijn. De bereidingstijd is wat langer dan het opeten duurt, maar moeilijk is het niet.

125 g pompoen

125 ml slagroom

100 ml volle melk

1/2 vanillestokje

1/2 tl speculaaskruiden

3 eidooiers

50 ml Bokbier

65 g suiker

Voor het krokante laagje nog 40 g rietsuiker

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Halveer en schil de pompoen, schep de zaden en draden eruit en snijd hem in blokjes. 
  3. Kook de blokjes gaar in wat water. Pureer 250 gram (maak van de rest een lekker soepje), zet opzij.
  4.  Verwarm de melk en de slagroom in een pannetje. Schraap het merg uit het vanillestokje en doe zowel het stokje als het merg in de warme melk. Doe de speculaaskruiden er ook bij. 
  5. Klop de eidooiers met de suiker romig in een schone pan. Giet dit mengsel beetje bij beetje, al kloppend met een garde bij het roommengsel.
  6.  Dan de pompoen en het bier erdoor roeren. Zet het nog 10-12 minuten op het vuur. Blijf roeren. Het wordt nu een dikke vla.
  7. Verdeel over 4-6 ovenvaste schaaltjes, zet ze in een braadslede gevuld met heet water tot net onder de bovenrand van de schaaltjes (au bain marie). Zet het in het midden van de oven. Na een half uur kun je ze uit de oven halen en minstens nog een uur in de koelkast goed koud laten worden,
  8.  Voor het serveren bestrooien met de rietsuiker en dat met een speciaal gasbrandertje of onder een hete grill laten karamelliseren. 
  9. Meteen opeten en natuurlijk heel erg van deze herfsttraktatie genieten. 
  10. Lekker met een bokbiertje!

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen