Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Pompoen crème brulee met Bokbier

Herfstachtiger kan een toetje bijna niet zijn. De bereidingstijd is wat langer dan het opeten duurt, maar moeilijk is het niet. Als je geen Bockbier kunt krijgen, kun je ook een ander donker bier nemen natuurlijk. 

  1. Pompoen crème brulee met Bokbier

Ingrediënten

  • 125 g pompoen
  • 125 ml slagroom
  • 100 ml volle melk
  • 1/2 vanillestokje
  • 1/2 tl speculaaskruiden
  • 3 eidooiers
  • 50 ml Bokbier
  • 65 g suiker
  • Voor het krokante laagje nog 40 g rietsuiker

Verder nodig

  • 4-6 kleine ovenvaste schaaltjes
  • braadslede waar de schaaltjes inpassen.
  • crème brulée brander of ovengrill

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

1 uur en 25 minuten

Totale tijd

2 uur (waarvan 1,5 uur de helft oven-of wachttijd is.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Halveer en schil de pompoen, schep de zaden en draden eruit en snijd hem in blokjes. 
  3. Kook de blokjes gaar in wat water. Pureer 250 gram (maak van de rest een lekker soepje), zet opzij.
  4. Verwarm de melk en de slagroom in een pannetje. Schraap het merg uit het vanillestokje en doe zowel het stokje als het merg in de warme melk. Doe de speculaaskruiden er ook bij. 
  5. Klop de eidooiers met de suiker romig in een schone pan. Giet dit mengsel beetje bij beetje, al kloppend met een garde bij het roommengsel.
  6. Dan de pompoen en het bier erdoor roeren. Zet het nog 10-12 minuten op het vuur. Blijf roeren. Het wordt nu een dikke vla.
  7. Verdeel over 4-6 ovenvaste schaaltjes, zet ze in een braadslede gevuld met heet water tot net onder de bovenrand van de schaaltjes (au bain marie). Zet het in het midden van de oven. Na een half uur kun je ze uit de oven halen en minstens nog een uur in de koelkast goed koud laten worden,
  8. Voor het serveren bestrooien met de rietsuiker en dat met een speciaal gasbrandertje of onder een hete grill laten karamelliseren. 
  9. Meteen opeten en natuurlijk heel erg van deze herfsttraktatie genieten. 
  10. Lekker met een (bock)biertje!

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

1 uur en 25 minuten

Totale tijd

2 uur (waarvan 1,5 uur de helft oven-of wachttijd is.

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen