Sluiten

Rode koolsalade met appel en gembersiroop

Heerlijk verfrissende koolsalade. Lekker luchtig bij een wat zwaarder hoofdgerecht.

  1. Rode koolsalade met appel en gembersiroop

200 g rode kool

1 appel

2 el (gember)siroop, diksap of honing

1/2 tl zout

1/2 tl kruidnagelpoeder

1/2 tl kaneel

1 citroen

3 el olijfolie


Citroen raspen op een fijne rasp. Rasp alleen de gele schil. Het witte velletje eronder is erg bitter. Citroen uitpersen. Rode kool zeer fijn schaven, kneuzen in je handen of met een houten stamper en mengen met citroensap, citroenrasp, olie, zout, kaneel, kruidnagel en gembersiroop. Laat de kool minimaal een uur staan. Appels raspen en door de salade mengen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen