Sluiten

Ontbijtburgers met banaan en pindakaas

  1. ontbijt burger met havermout

ingrediënten voor 4 burgertjes

1 1/2 rijpe bananen, goed fijn geprakt met een vork

100 g havermout, in een foodprocessor gemalen en 2 el ongemalen

1/2 el gebroken lijnzaad of 1 el chiazaad of een mengsel daarvan, even geweekt in 1 el warm water, of 1/2 ei

50 g en 1 el gehakte walnoten (even roosteren geeft meer smaak)

2 el pindakaas

1/2 el. ahornsiroop

1 tl kaneelpoeder

snufje zout

50 g blauwe bessen of gedroogde cranberries

kokosolie of ghee om in te bakken

toppings: pindakaas, jam/fruitbeleg, banaan, kokosvlokken, blauwe bessen,cranberries,walnoten


Meng de havermout met de banaan (hou een eetlepel of 2 achter) en het ei of het lijn- of chiazaadmengsel. Doe de rest van de ingrediënten (behalve de blauwe bessen) in een kom en mix tot alles goed aan elkaar plakt. Misschien nog wat extra bananenpuree toevoegen als het mengsel te droog is. Als het mengsel juist te vochtig is, voeg je lepel voor lepel nog wat havermeel toe. Spatel de blauwe bessen door het mengsel. Als ze erg groot zijn, kun je ze doormidden snijden. Vorm met natte handen burgertjes van het mengsel. Zet een koekenpan op het vuur en doe er wat kokosolie of ghee in. Als dat goed heet is bak je de burgertjes zo’n 4-5 minuten goudbruin. Bak ze niet allemaal tegelijk en behandel ze voorzichtig, zodat ze niet uit elkaar vallen. Draai om en bak nog 4 minuten tot ook deze kant goudbruin is. Leg ze op een bordje en smeer er wat pindakaas op, een klodder jam en leg daar weer een plakje banaan op. Strooi er wat kokosvlokken, blauwe bessen en walnoten omheen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen