Sluiten

Appelbeignets van bierbeslag en met karwijzaad

Lekker kruidige appelbeignets, met karweizaad. Leuk om samen te bakken rond oudejaarsdag. Op het nieuwe jaar!

  1. Appelbeignets van bierbeslag en met karwijzaad

Ingrediënten

  • 3 à 4 appels (Rode Boskoop)
  • 250 g bloem
  • 3,5 dl bier
  • mespuntje zout
  • 1 tl karwijzaad
  • (ongeraffineerde) suiker (oerzoet*)
  • kaneel
  • frituurolie

Bereiding

  1. Frituurolie verhitten. 
  2. Klokhuis van de appels verwijderen met een appelboor. Appels in plakken van 1 cm snijden. 
  3. Maak een beslag met een dikte van een pannenkoekbeslag van bier, bloem, karwijzaad, zout en een paar druppels olie. 
  4. Appels met kaneel en suiker bestrooien en even laten intrekken. 
  5. Haal de appels door het beslag en bak er mooie lichtbruine beignets van. Tijdens het bakken moet in het midden een opening ontstaan, zo niet moet er nog wat bier bij het beslag. Als het beslag niet op de appel blijft zitten, is het te dun, of is de appel te vochtig: nog wat meel door het beslag roeren of de appelschijven door het meel wentelen voor ze in het beslag te dompelen.
  6. Laat de beignets even uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met poedersuiker.

Porties

ca 15 stuks

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen