Pastinaak en dadels zijn heel erg lekker samen. Probeer deze beignets maar eens!
Ingredienten
300 g pastinaak
1 ei
1 dl kookvocht
100 g bloem en een beetje bloem
1/2 tl zout
1 tl korianderzaad of 1/2 tl korianderpoeder (ketoembar)
olijfolie
125 g dadels
1 tl komijnzaad of 1/2 tl komijnpoeder
snufje cayennepeper
1 el (appel)azijn
1 1/2 dl water
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Bereiding
Ontpit de dadels en snij ze in kleine stukjes. Vijzel het komijnzaad. Vul een pan met water en doe er de dadelstukjes, komijn, cayennepeper en azijn in.
Laat het zonder deksel zachtjes koken totdat bijna al het vocht verdampt is en de chutney de dikte van een marmelade heeft. Voeg eventueel meer azijn naar smaak toe.
Schil de pastinaak met een dunschiller en snij in plakken van 1/2 à 1 cm dik. In ongeveer 10 min beetgaar koken en laten uitlekken en afkoelen.
Kluts het ei en meng met het kookvocht en het zout.
Vijzel het korianderzaad en roer samen met de bloem door het eimengsel.
Laat het beslag tenminste een half uur rusten. Het beslag moet dik-vloeibaar zijn. Voeg eventueel nog een beetje kookvocht toe.
Laat de olie in een koekenpan heet worden. Haal de pastinaakplakken door de bloem en daarna door het beslag. Bak de plakken op een middelmatig vuur weerszijden in een paar minuten lichtbruin.
Lekker met rijst of een andere graan.
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.