6 stoofperen
flinke scheut vlierbessensap
ongeraffineerde suiker naar smaak (oerzoet)
1/2 kaneelstokje
2 kruidnagels
50 g boekweitmeel
25 g tarwebloem
100 à 125 ml haver of rijstdrank of melk
scheutje (ahorn)siroop of diksap
1/2 ei
snufje zout
olijfolie
2 el boekweitzaden (kasha)
1 tl honing
125 ml slagroom
-
-
-
-
Stoofperen schillen en samen met suiker, vlierbessensap, kaneelstokje, kruidnagels en water koken totdat de peren rood gekleurd zijn. Dit duurt ongeveer een uur. Slagroom kloppen. Deeg maken van boekweitmeel, tarwebloem, siroop, ei, zout en haverdrank. Poffertjesplaat goed verwarmen en insmeren met olie. Spuit of schenk het deeg in de holletjes in de pan en bak ze totdat het deeg aan de bovenkant droog is. Met een vork omkeren. Boekweitzaden roosteren in een droge pan totdat ze bruin kleuren en lekker ruiken. Vuur uitzetten en honing door de zaden roeren. Serveer de poffertjes en peren warm met slagroom en de geroosterde honingzaden.