Sluiten

Stoofperen met boekweitpoffertjes

  1. Stoofperen met boekweitpoffertjes

6 stoofperen

flinke scheut vlierbessensap

ongeraffineerde suiker naar smaak (oerzoet)

1/2 kaneelstokje

2 kruidnagels

50 g boekweitmeel

25 g tarwebloem

100 à 125 ml haver of rijstdrank of melk

scheutje (ahorn)siroop of diksap

1/2 ei

snufje zout

olijfolie

2 el boekweitzaden (kasha)

1 tl honing

125 ml slagroom


Stoofperen schillen en samen met suiker, vlierbessensap, kaneelstokje, kruidnagels en water koken totdat de peren rood gekleurd zijn. Dit duurt ongeveer een uur. Slagroom kloppen. Deeg maken van boekweitmeel, tarwebloem, siroop, ei, zout en haverdrank. Poffertjesplaat goed verwarmen en insmeren met olie. Spuit of schenk het deeg in de holletjes in de pan en bak ze totdat het deeg aan de bovenkant droog is. Met een vork omkeren. Boekweitzaden roosteren in een droge pan totdat ze bruin kleuren en lekker ruiken. Vuur uitzetten en honing door de zaden roeren. Serveer de poffertjes en peren warm met slagroom en de geroosterde honingzaden.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen