Sluiten

Quinoasalade met groene asperges

  1. Quinoasalade met groene asperges

150 g quinoa

125 g groene asperges

1 tenen knoflook

1 1/2 takjes tijm

125 g cherry tomaatjes

verse peterselie

verse munt

1/2 citroen

1/2 el honing

25 ml olijfolie

35 g amandelen

50 g zachte geitenkaas

35 g rucola

peper en zout

Kook de quinoa 10-15 minuten. Giet de quinoa af en laat afkoelen tot deze lauwwarm is. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en verhit een scheut olie in een grillpan. Grill de asperges, samen met een uitgeperste teen knoflook, de tijm en wat zout 10 minuten tot ze bruin beginnen te worden en iets zachter maar nog wel knapperig zijn. Halveer ondertussen de cherry tomaatjes en hak de verse kruiden fijn. Maak een dressing van het citroensap, de honing, olijfolie en een uitgeperste teen knoflook. Rooster de amandelen en hussel alle ingrediënten, behalve de asperges, door elkaar. Leg de asperges bovenop de salade en serveer met brood.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen