Stoofpot van bruine bonen, boerenkool en rookworst

Stevige stamppot met boerenkool en bonen om na een lange winterwandeling (of schaatstocht)  te eten. Stuk brood erbij: smullen! 

  1. Stoofpot van bruine bonen, boerenkool en rookworst
  • 2 kopjes gedroogde bruine bonen, geweekt
  • 300 g boerenkool
  • 2 tenen knoflook
  • 1 à 2 tl mosterd
  • 200 g rookworst
  • olijfolie

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten + bonenweektijd

Totale tijd

50 minuten

  1. Bruine bonen koken in ruim water tot ze helemaal zacht zijn. 
  2. Boerenkool toevoegen. 
  3. Eventueel water afgieten of toevoegen totdat het water in de pan net zo hoog staat als de groenten. 
  4. Boerenkool beetgaar koken in ongeveer 10 min knoflook pellen, fijn hakken en fruiten in olie.
  5. Rookworst in plakjes snijden, toevoegen aan de knoflook en bakken op een zacht vuur tot beide licht bruin kleuren. 
  6. Mosterd, knoflook en worst toevoegen aan de groenten. 
  7. Lekker met aardappelpuree of een graansoort.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten + bonenweektijd

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen