Sluiten

Winterposteleinsalade met hazelnotenpesto

Winterpostelein met mozzarella en zelfgemaakte pesto van hazelnoten.

  1. Winterposteleinsalade met hazelnotenpesto

100 g winterpostelein

100 g mozzarella

50 g gepelde hazelnoten

1 teen knoflook

een paar takjes verse peterselie

1,5 dl noten of olijfolie

zeezout

1 tl balsamico

Winterpostelein wassen indien nodig, uit laten lekken en uitspreiden op een platte schaal. Mozzarella in plakjes snijden en op de winterpostelein verdelen. Overige ingrediënten zeer fijn hakken en mengen. Of de ingrediënten tot pesto malen in een vijzel of keukenmachine. Bij gebruik van een vijzel, noten eerst fijn hakken. Deze pesto is ook lekker bij gebakken groenten.

Tip: Zelfgemaakte pesto is enkele weken houdbaar. Je kunt dus ook een grotere hoeveelheid in één keer maken. Zorg dat er altijd een laagje olie op de pesto staat.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen