Sluiten

Hazelnoten met banaan

  1. Hazelnoten met banaan

2 bananen

1 dl slagroom

2 el (ongeraffineerde) suiker (rietsuiker of oerzoet)

2 eiwitten

40 g gepelde hazelnoten

Hazelnoten zeer fijn hakken of malen. Oven voorverwarmen op 200ºC. Bananen pellen, in de lengte door snijden en naast elkaar in een ovenschaal leggen. Room eroverheen schenken. Eiwitten stijf kloppen. Suiker toevoegen en deze massa opnieuw stijf kloppen. Voorzichtig de gemalen hazelnoten door het eiwit scheppen en over de bananen verdelen. Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de bananen in ongeveer 10 minuten gaar bakken.

Variatie: Neem in plaats van eiwit, suiker en amandelen, 100 g verkruimelde bitterkoekjes. Giet de room over de met bitterkoekjes bestrooide bananen en bak deze ook ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen