Sluiten

Rundvleestajine met pompoenpuree

Perfect gerecht voor de herfst en winter. Romige pompoenpuree met kruidig gestoofd rundvlees. Laat die donkere maanden maar komen ! Met dit soort verwarmende gerechten komen wij ze wel door !

  1. Rundvleestajine met pompoenpuree

200 g stoofvlees

1 ui

1/2 tl zeezout

1/2 tl gemalen komijn

1/2 tl vers gemalen peper

1/4 tl gemberpoeder

1/2 tl paprikapoeder

1 bosje verse koriander en/of peterselie

500 g pompoen

1/2 tl kaneel

75 ml olijfolie

2 el honing

Ui pellen en raspen. Vlees in stukken snijden en in de tajine leggen . U kunt dit gerecht natuurlijk ook in een andere (stoof) pan bereiden. Ui, zout, specerijen, de gebonden bosjes kruiden in zijn geheel en voldoende water zodat het vlees net bedekt is, toevoegen. Met deksel, op een matig vuur 2 uur laten sudderen.

Pompoen halveren, met een lepel de zaden verwijderen en in stukken snijden. Pompoen in de olie, in een pan met dikke bodem, op een matig vuur, in ongeveer een half uur bakken totdat ze heel zacht is. Overtollige olie afgieten. Pompoen met kaneel en honing tot puree prakken. Als het vlees zacht is en de saus dik, de bosjes kruiden verwijderen. Vlees serveren met de pompoenpuree.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen