Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Gebakken romanesco met walnoten

Romanesco is een zeer decoratieve bloemkool. Ze wordt ook wel torentjesbloemkool genoemd. De kool heeft een zachte koolsmaak en is snel gaar. Romanesco kun je in elk bloemkool recept gebruiken.

  1. Gebakken romanesco met walnoten

Ingrediënten

  • 1/2 Romanesco, in kleine roosjes en stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, in kleine stukjes
  • scheutje olijfolie om in te bakken
  • 100 g walnoten, grof gehakt
  • 1/2 tl vers gemalen peper
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • zeezout
  • 1 el tamari of ketjap
  • 2 el santen (kokosvet)

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een ruime pan. Roerbak de romanesco, de wortel en de ui samen met de kruiden.
  2. Blijf goed omscheppen, voeg indien nodig een klein scheutje water toe en laat de groente beetgaar worden. Ze moet lekker knapperig blijven. 
  3. Rooster de noten in een droge koekenpan totdat ze lekker gaan geuren. 
  4. Voeg de noten, santen en sojasaus toe aan het groentemengsel, warm even door en serveer deze schotel bijv. met een graansoort.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen