Romanesco is een zeer decoratieve bloemkool. Ze wordt ook wel torentjesbloemkool genoemd. De kool heeft een zachte koolsmaak en is snel gaar. Romanesco kun je in elk bloemkool recept gebruiken.
Ingrediënten
1/2 Romanesco, in kleine roosjes en stukjes
1 ui, gesnipperd
1 wortel, in kleine stukjes
scheutje olijfolie om in te bakken
100 g walnoten, grof gehakt
1/2 tl vers gemalen peper
1/2 tl gemberpoeder
zeezout
1 el tamari of ketjap
2 el santen (kokosvet)
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Bereiding
Verwarm de olie in een ruime pan. Roerbak de romanesco, de wortel en de ui samen met de kruiden.
Blijf goed omscheppen, voeg indien nodig een klein scheutje water toe en laat de groente beetgaar worden. Ze moet lekker knapperig blijven.
Rooster de noten in een droge koekenpan totdat ze lekker gaan geuren.
Voeg de noten, santen en sojasaus toe aan het groentemengsel, warm even door en serveer deze schotel bijv. met een graansoort.
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.