Sluiten

Makreel of harder salade met bonen

Salade met harder of makreel en sperziebonen met frisse venkel en augurk.

  1. Makreel of harder salade met bonen

150 g gerookte harder of gerookte makreel

6 middelgrote vastkokende aardappelen

250 g sperziebonen 

een paar takjes bonenkruid of gedroogd bonenkruid

1 kleine knolvenkel

1/2 bosje peterselie of 1 tl gedroogde peterselie

1 augurk

olijfolie

volle yoghurt

zeezout

vers gemalen peper

Aardappelen wassen en koken in de schil totdat ze gaar zijn. Blaadjes van het bonenkruid plukken. Sperziebonen wassen, afhalen en samen met het bonenkruid in ongeveer 10 minuten gaar koken. Kontje en droge stengel delen van de venkel wegsnijden. Venkel in de breedte in dunne plakjes snijden en dan fijn snijden. Augurken klein snijden. Peterselie fijn snijden. Sperziebonen en aardappelen laten afkoelen, klein snijden en mengen met de overige ingrediënten. Maak de salade smeuïg met yoghurt en olijfolie in de gewenste verhouding. Harder in stukken snijden en naast de salade serveren. Makreel kan door de salade worden gemengd.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen