Sluiten

Prachtige rode salade met zelfgemaakte ricotta

Een plaatje om te zien en supersmakelijk, frisse bitterzoetheid. Probeer zoveel mogelijk rode tinten te verzamelen. Maak af met huisgemaakte ricotta . Chique toch ?

  1. Prachtige rode salade met zelfgemaakte ricotta

Voor de ricotta:

5 dl (geiten)melk

5 dl (geiten)karnemelk

1/2 citroen 

snuf zout

Voor de salade:

Een slakom vol met zoveel mogelijk roodgekleurde (sla)blaadjes

1 bloedsinaasappels, dik schillen en in schijfjes snijden

1/2 roze grapefruit, dik schillen en de partjes los snijden van vliesjes

1/2 hand granaatappelpitjes

15 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt

1/2 sjalotje, in ringen

1 el rode wijnazijn

paar radijsjes, in dunne plakjes

pluk sango kiemen

Voor de dressing: 

sap van 1/2 citroen 

1/1 of 1 tl sinaasappelbloesemhoning of ander zoetmiddel 

± 3 el olijfolie 

Verwarm de melk en karnemelk tot bijna kokend, giet het citroensap erbij. Warm al roeren nog een minuutje zachtjes door tot het korrelig wordt. Bekleed een zeef met kaasdoek of een schone theedoek en giet de melk erin. Eventueel kun je de wei (is het vocht dat overblijft) opvangen. Bind de doek met de wrongel erin bij elkaar met een touwtje en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Hang het buideltje op (aan de kraan bijv ) om verder uit te lekken. Laat dit hangen tot het goed afgekoeld en stevig is. Nu heb je ricotta gemaakt. 

Leg de sjalotjes in rode wijnazijn met een snufje zout en laat 10 minuten staan. Maak de dressing, proef of er nog iets bij moet om een lekkere zoet zuur balans te hebben. Schenk over de slablaadjes. Verkruimel de ricotta erover samen met de rest van de ingrediënten en eventueel nog wat (vier seizoenen) peper en een snufje (kruiden) zout.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen