Sluiten

Rode bietenchutney

  1. Rode bietenchutney

1 rode biet

1/2 tl korianderzaad

1 uien

1/2 tl gemberpoeder

1/2 teentje knoflook

1/2 el geraspte kokos

1/2 el olijfolie

1 el honing

1/2 tl mosterdzaad  

1/2 el tomatenpuree

1/2 tl kurkuma

1/2 tomaat

1/4 rode peper handvol verse peterselie

Snipper de ui fijn en schil de bieten. Zet een pan op het vuur en verhit de olie hierin. Fruit de uien op laag vuur aan met het mosterdzaad. Bak de geperste knoflook mee. Snijd ondertussen de bieten in hele kleine blokjes en voeg deze bij de uien. Strooi de kurkuma erover en bak het geheel op middelhoog vuur voor minstens tien minuten. Snijd ondertussen de peper fijn en doe deze samen met het korianderzaad, gemberpoeder, geraspte kokos, 1 eetlepel honing en de tomatenpuree in een vijzel. Stamp dit mengsel tot een pasta. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg deze samen met de pasta bij de bieten in de pan en bak het geheel nogmaals 10 minuten op middellaag vuur. Voeg de laatste minuut nog een eetlepel honing toe en laat het licht karamelliseren. Schep het mengsel in een bakje en laat iets afkoelen voordat u de verse kruiden erbij doet. Lekker met toast of op een broodje met burger. Bewaar in een weckpot, handig en heel decoratief!

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen