Sluiten

Appelcake met citroen

Lekker smeuiige cake waarin we heerlijke citroenmarmelade of -fruitbeleg gebruiken, friszoete biologische appeltjes en nootachtig meel maken deze cake lekker bij de thee en ook in de broodtrommel als verrassing wordt het een succes!

  1. Appelcake met citroen

100 g amandelmeel

100 g (spelt)bloem

1/4 tl zout

1 tl bakpoeder

60 ml kokosolie

60 ml agave siroop

1 el citroenbroodbeleg of -marmelade

1 tl kaneel

1 1/2 eieren

1 1/2 appels

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het amandelmeel met de spelt bloem, zout en bakpoeder. Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de agavesiroop bij het meelmengsel. Roer het geheel goed door. Voeg dan ook het citroenbroodbeleg en de kaneel toe. Klop de eieren los en meng deze samen met het meel tot een mooi beslag. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hierin het cakebeslag. Schil de appels, snijd ze in vieren en duw ze in het beslag. Bak de taart 40 - 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen