Italiaanse quiche met broccoli en gorgonzola

Creer met broccoli en gorgonzola een quiche met een Italiaanse twist. Extra lekker met zongedroogde tomaten

  1. quiche met broccoli en gorgonzola

Voor het deeg:
100 g meel

1/4 tl zout

50 g koude roomboter (en boter voor het invetten van de vorm)

1 1/2 tl koud water

1/2 ei los geklopt
Voor de vulling:
35 g gorgonzola

25 g rucola 

1/4 broccoli

100 ml slagroom

2 eieren

handvol walnoten

5 zongedroogde tomaten

2 1/2 takjes tijm 

klein handje basilicum

zout en peper

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding  


  1. Maak een kruimelig deeg van het meel, de boter en het zout. 
  2. Voeg water en ei toe en maak er een deegbal van. 
  3. Wikkel in bijenwasdoek en leg een half uur in de koelkast. 
  4. Verwarm de oven voor op 200 ºC.  
  5. Rol het deeg uit tot een dikte van een halve centimeter. 
  6. Vet een quiche vorm (24 cm)  in met boter en bestuif deze met wat meel. 
  7. Bekleed de vorm met het deeg en prik wat gaatjes in de bodem. Leg er een vel bakpapier over en vul de vorm met bakbonen en bak het deeg alvast 10 minuten voor.  
  8. Snij de broccoli in kleine roosjes. Blancheer ze een paar minuten. Laat uitlekken.
  9. Klop de eieren los met de slagroom en een flinke snuf zout en peper. 
  10. Snij de tomaten door de helft en rits de blaadjes van de takjes tijm. 
  11. Verbrokkel de gorgonzola. 
  12. Leg de broccoliroosjes op de bodem, verdeel de gorgonzola en tomaat erover en giet het ei-room mengsel erover.  Bewaar een paar walnoten voor over de bovenkant van de taart.    
  13. Bak in 25-30 minuten af.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen