Sluiten

Zalmburger met ananas-guacamole

Maak eens een anders dan andere burger: een sappige zalmburger met gegrilde ananas en avocado. Smullen!

  1. zalmburger avocado ananas

Voor de zalmburger:
200 g verse zalm  (wilde of sockeye)

50 g grof broodkruim of paneermeel

1 el Parmezaanse kaas,geraspt

1/2 el rode curry pasta of chilisaus

1 stengeltje bosui in hele fijne ringetjes

Voor de ananas-guacamole:  

1 1/2 avocado’s

1/2 fijngesneden uitje

1/2 teen knoflook

1/2 el olijfolie

1/2 trostomaatje in blokjes

1 schijven ananas in kleine stukjes

Sap van 1/2 citroen

handje korianderblaadjes fijngesneden

zout (cayennepeper)

Extra:

4 plakken ananas

Hak de zalm fijn in een foodprocessor of met een scherp mes. Doe de zalm met de broodkruimels, de kaas, de currypasta of chilisaus en de bosuitjes in een kom en meng door elkaar. Vorm er burgers van. Verhit wat kokosolie in een koekenpan of vet het rooster of grillschaal van een matig hete BBQ goed in met wat olie, leg de burgers daarop en bak ze in 3 tot 4 minuten per kant. Fruit de sjalot en het teentje knoflook in de olie zacht. Doe de ananas erbij en bak alles omscheppend lichtbruin. De ananas moet een beetje karamelliseren. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Snijd de avocado’s in blokjes en gooi ze in een kom. Prak ze met een vork iets smeuïger. Doe de tomaat, ananas, de koriander, en het citroensap erbij. Doe de ui en knoflook erbij. Meng door elkaar. Kruid met zout en peper. Bak of grill de plakken enkele minuten in de pan. 

Laat de burgers op knapperige broodjes met een blaadje sla, schep de guacamole erop, de gegrilde ananas en eventueel nog wat BBQ-saus gemaakt van 200 ml Ketchup, een schep abrikozen of kersenjam en 1 el chilisaus.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen