Sluiten

Gevulde chocoladebrokken

Gevulde chocolade brokken met nootjes en fruit

  1. Gevulde chocoladebrokken

250 g chocolade (wit, melk of puur )

25 g gedroogde cranberries

25 g amandelen, even geroosterd in een droge koekenpan en in reepjes gehakt

25 g gedroogde vijgen, harde steeltjes verwijderd en in stukjes gesneden

25 g koekjes (biscuitjes bijvoorbeeld), in stukjes gebroken

25 g geraspte kokos, even geroosterd in een droge koekenpan tot goudbruin

25 g marshmallows, in stukjes geknipt

Bekleed een bakplaat of bakvorm met bakpapier. Smelt de chocolade au-bain-marie. Doe de rest van de ingrediënten in een grote kom, schenk de gesmolten chocola erover en roer het even door elkaar. Spreid de massa uit over het bakpapier (met een spatel of een pannenkoekmes) tot een dikke plak. Zet in de koelkast tot het hard geworden is. Breek in stukken of snijd met een (warm) mes in mooie vierkantjes.

NB: varieer naar hartenlust met bijvoorbeeld gedroogde abrikozen en hazelnoten of (yoghurt)rozijntjes, cornflakes, zonnen of pompoen pitjes, walnoten, geschaafde amandelen, rozenblaadjes, chilipeper, hennepzaad.. Ook leuk om samen met (klein)kinderen te maken, dan kunnen zij hun favoriete combinatie verzinnen!

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen