Sluiten

Appel, gorgonzola en walnoot hapjes

Lekker borrelhapje of voor bij een herfst picknick. Pittige gorgonzola smelt door frisse appel en noten. Ook lekker met een bakje pruimenchutney om te dippen.

  1. Appel, gorgonzola en walnoot hapjes

1/2 pakje diepvriesbladerdeeg, ontdooid

1/2 el boter

1 appel, geschild, ontdaan van klokhuis en in kleine blokjes gesneden

25 g walnoten, in stukjes gehakt

50 g gorgonzola, verkruimeld 

1 tl verse tijmblaadjes of 1/2 tl gedroogde

1 el honing

1/2 ei, los geklopt

Verwarm de oven voor op 200 º C. Smelt de boter in een koekenpan en laat bruin worden. Gooi de appelblokjes erin en roerbak ze snel totdat ze iets vocht verliezen. Haal ze van het vuur en doe ze in een zeef om uit te lekken en af te koelen. Meng in een kom de appels, walnoten en gorgonzola, de tijm en de honing door elkaar. Rol het bladerdeeg uit tot een grote rechthoekige lap en snijd er vierkantjes van ongeveer 8 x 8 cm uit (met een pizzasnijder gaat dat het makkelijkst). Lepel op elk vierkantje een beetje van het mengsel. Vouw de plakjes tot een driehoekje of een buideltje. Bevochtig de randjes met wat van het eimengsel en druk ze goed dicht, de randjes van de driehoekjes met behulp van een vork. Leg ze op bakpapier op een bakplaat. Zet zo''n 10 minuten in de koelkast. Kwast de rest van het ei over de flapjes en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen