Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Waterkers met blauwe kaas en peer

De altijd goeie combi van peer en blauwe kaas komt helemaal tot zijn recht op een peperige salade van waterkers met een klassieke vinaigrette. 

  1. Waterkers met blauwe kaas en peer

Ingrediënten

  • 1 á 2 rijpe peren, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 15 g walnoten
  • 1 zakje waterkers, gewassen
  • 100 g blauwe schimmelkaas (bijvoorbeeld roquefort), verkruimeld

Ingrediënten voor de dressing

  • 1/2 el honing
  • 1 el mosterd
  • 2 el notenolie
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

15 minuten

Bereiding

  1. Rooster de walnoten in een hete oven of in een droge koekenpan. 
  2. Laat afkoelen en verkruimel de noten. 
  3. Verhit de grillpan en gril de plakjes peer. 
  4. Doe de waterkers in een slakom. Meng de stukjes schimmelkaas, 
  5. gegrilde peer en de geroosterde noten door de salade. 
  6. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. 
  7. Giet de dressing over over de salade.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen