Sluiten

Klassieke kogelbiefstuk

2 limousin kogelbiefstukken*

1 takjes rozemarijn

1/2 el roomboter

zout en peper

ook nodig aluminiumfolie

Deze limousin biefstuk heeft van zich zelf al een heerlijke smaak en komt daarom het best tot zijn recht als het zo simpel mogelijk wordt klaar gemaakt. Laat de biefstuk eerst op kamertemperatuur komen. Dep het vlees voordat het de pan in gaat nog even droog met een keukenpapiertje. Zet de pan op hoog vuur. Wanneer de pan warm is voeg dan de boter toe, laat het smelten en doe de rozemarijn in de pan. Braad de biefstuk en draai hem steeds na een minuut om. Bak hem in totaal 6-8 minuten afhankelijk van hoe rood u het vlees wilt hebben. Door u vingers op u duim te zetten kunt u aan de muis van uw hand voelen hoe doorbakken het vlees is. Waarbij de wijsvinger op de duim aanvoelt als ''rood'' vlees, de middelvinger op de duim als ''medium-rood'', de ringvinger op de duim als ''medium-doorbakken) en de pink op de duim voelt als doorbakken vlees. Wikkel de biefstuk in aluminiumfolie en laat ze nog even rusten. Serveer de biefstukken met zout en peper naar smaak, cherry tomaatjes en aardappels met schil uit de oven.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen