Sluiten

Pittige pompoensoep

  1. Pittige pompoensoep

1 pompoen van ongeveer 1 kg

2 uien

1 appel

2 tl kerriepoeder

een scheutje olijfolie

het sap van 1 sinaasappel

2 tomaten

1/2 liter groente of kippenbouillon

zeezout

1/2 tl sambal

1 el zure room

Pompoen schoon maken door ze af te spoelen, door midden te snijden en de pitten te verwijderen met een lepel. Pompoen in smalle schijven snijden en deze weer in kleine stukjes. Uien fijnsnijden. Tomaten in stukjes snijden. Appel in stukjes snijden. Uien fruiten in olie. Pompoen, appel, tomaten, kerrie, sinaasappelsap, bouillon en eventueel zout toevoegen. Soep laten pruttelen tot de pompoen zacht is. Indien u van een gladde soep houdt, kunt u deze met een roerzeef of staafmixer pureren. Sambal toevoegen. In ieder bord soep een halve eetlepel zure room scheppen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen