Sluiten

Champignonsoep

  1. Champignonsoep

Klassiek, altijd lekker

1 bakje champignons

1 ui

3/4 liter bouillon

2 laurierblaadjes

30 g boter

30 g bloem

peper en zout

sap van 1/2 citroen of 1/2 dl witte wijn

verse tijm of rozemarijn

een scheutje slagroom

Champignons schoon borstelen en in plakjes snijden. Bouillon met laurierblaadjes verwarmen in een steelpan. Champignons in een andere pan met dikke bodem in boter bakken. Ui fijn snijden, toevoegen en even mee fruiten. Bloem door het champignon-uimengsel roeren. Beetje bij beetje de warme bouillon toevoegen en goed roeren. Soep ongeveer 5-10 min laten koken. Tijmblaadjes of rozemarijnnaaldjes toevoegen. Citroensap of witte wijn toevoegen en op smaak maken met peper, zout en slagroom.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen