Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Meiraapjes in tomatensaus

Meiraapjes zijn een beetje vergeten groente. Ze lijken op grote radijzen, maar zijn veel milder van smaak. Je kunt ze stoven, bakken of rauw eten.

Dit kan een bijgerecht zijn, maar ook over pasta is dit een mooie saus. Rasp er dan nog wat kaas over.

  1. Meiraapjes in tomatensaus

Ingrediënten

  • 300 g meiraapjes
  • 250 g tomaten
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1/2 el fijngehakte verse basilicum
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • zeezout naar smaak
  • 1 scheutje olijfolie 
  • 1 klontje boter

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Snij de boven en onderkant van de meiraapjes. Halveer de raapjes en snij elke helft nog eens in 4 partjes.
  2. Verhit wat boter in een koekenpan en bak de raapjes een paar minuten. 
  3. Voeg de ui toe en de knoflook en bak nog even mee tot ze glazig zijn. 
  4. Voeg de tomaten toe, samen met de oregano en zout naar smaak. 
  5. Laat 25 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg dan basilicum en cayennepeper toe. 
  6. Kook er pasta, rijst of graan bij en bestrooi met geraspte kaas.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen