Sluiten

Vichyssoise

  1. Vichyssoise

Klassiek Frans, koude prei-aardappelsoep

200 g prei

1 ui

125 g kruimige aardappelen

1/2 liter kippenbouillon

1 1/2 dl slagroom of haver of sojacuisine

1 scheutje olijfolie

1 scheutje citroensap

vers gemalen peper


Prei in de lengte halveren, wassen en klein snijden. Ui klein snijden. Olie verwarmen. Prei en ui 15 à 20 min. bakken op een laag vuur in een grote pan met dikke bodem en een deksel. Af en toe omscheppen tot de groenten zacht maar niet bruin zijn. Aardappelen schillen, in kleine stukjes snijden en toevoegen. Een paar minuten meebakken, af en toe omscheppen. Bouillon en peper toevoegen en 15 min koken op een laag vuur totdat de aardappels zacht zijn. Soep laten afkoelen en pureren. Room er door roeren. Soep minstens 4 uur in de koelkast laten staan. Even proeven en op smaak brengen met zout, peper en citroensap.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen