Sluiten

Parademaatje

Pronkende tuinbonen

800 g tuinbonen

100 g bruine linzen

1 stengelui, bosui of bieslook

een paar takjes vers bonenkruid

3 el olijfolie

1 el rode wijnazijn

1 tl honing

1/2 tl mosterd

100 g rode aalbessen

Linzen wassen, nakijken op eventuele steentjes en gaar koken zoals op de verpakking staat beschreven. Bonenkruidblaadjes van de steeltjes plukken. Tuinbonen doppen en in 5 à 10 min met het bonenkruid gaar koken. Ui fijn snijden en loof in dunne ringetjes knippen. Olie, azijn, honing en mosterd door elkaar roeren. Dit gaat goed met een kleine garde. Aalbessen van hun steeltjes ritsen. Dit kan met de hand of met een vork. Alle ingrediënten door elkaar roeren. Koud serveren.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen