Sluiten

Marokkaanse tuinboonsalade

Tuinbonen in een arabisch getinte salade. Weer even iets anders op het menu. Lekker met een knapperig broodje met zoute boter.

  1. Marokkaanse tuinboonsalade

1 kilo tuinbonen

1 teen knoflook

2 el olijfolie

sap van 1/2,rasp van 1/4 citroen

1 tl paprikapoeder

1/2 tl komijnpoeder

mespunt cayennepeper

1 el vers gehakt korianderblad

6 zwarte olijven

zeezout naar smaak


Tuinbonen doppen en in ongeveer 15 min gaar koken. Citroen raspen met een fijne rasp. Rasp alleen het gele schilletje; het witte velletje eronder is erg bitter. Knoflook fijn hakken en samen met paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper en citroen 5 à 10 min zachtjes bakken in olijfolie. Koriander fijnhakken. Olijven in ringetjes snijden. Alles door elkaar roeren. Koud serveren.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen