Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Groene currysoep met paksoi

Met dit recept kun je eindeloos variëren. Vervang paksoi door andere kool, de eitjes kun je geklutst bakken en in reepjes snijden en wat gefruite uitjes en koriander zijn ook geweldig als topping.

  1. Groene currysoep met paksoi

Ingrediënten

  • 1 paksoi
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 150 g kastanjechampignons
  • 300 g kipfilet of tofu


  • 1 liter bouillon
  • 1 stengel citroengras
  • 2 lepels Thaise groene curry paste van bijvoorbeeld ONOFFSPCICES
  • blikje kokosmelk
  • 225 gr rijstnoodles

  • scheutje geroosterde sesamolie
  • 1 limoen
  • 1 chilipeper
  • Thaise basilicum
  • sesamzaadjes als topping

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. Snij de prei in reepjes, champignons in kleine plakjes en de knoflook en gember fijn.
  2. Verhit een pan met wat olie, voeg groente toe.
  3. Doe hetzelfde met de biologische kip of tofu.
  4. Voeg nu ook de groene currypaste, citroengras-stengel en de kokosmelk toe.
  5. Laat paar minuutjes op laag vuur pruttelen.
  6. Voeg de noodles toe, kook mee tot ze gaar zijn.
  7. Grill ondertussen de in grove stukken gesneden paksoi met wat knoflook in een grillpan en voeg pas op het eind toe.
  8. Serveer de soep met scheutje sesamolie, limoensap, sesamzaadjes en eventueel wat verse Thaise basilicum en spicy chilipeper. Enjoy!

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen