Groene curry soep met paksoi

  1. Groene curry soep met paksoi
  • 1 paksoi
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 150 g kastanjechampignons
  • 300 g kipfilet of tofu


  • 1 liter bouillon
  • 1 stengel citroengras
  • 2 lepels Thaise groene curry paste van bijvoorbeeld ONOFFSPCICES
  • blikje kokosmelk
  • 225 gr rijstnoodles

  • scheutje geroosterde sesamolie
  • 1 limoen
  • 1 chilipeper
  • Thaise basilicum
  • sesamzaadjes als topping

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

  1. Snij de prei in reepjes, champignons in kleine plakjes en de knoflook en gember fijn.
  2. Verhit een pan met wat olie, voeg groente toe.
  3. Doe hetzelfde met de biologische kip of tofu.
  4. Voeg nu ook de groene curry paste, citroengras-stengel en de kokosmelk toe.
  5. Laat paar minuutjes op laag vuur pruttelen.
  6. Voeg de noodles toe, kook mee tot ze gaar zijn.
  7. Grill ondertussen de in grove stukken gesneden paksoi met wat knoflook in een grillpan en voeg pas op het eind toe.
  8. Serveer de soep met scheutje sesamolie, limoensap, sesamzaadjes en eventueel wat verse Thaise basilicum en spicy chilipeper. Enjoy!

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen