Sluiten

Groene curry soep met paksoi

  1. Groene curry soep met paksoi
  • 1 paksoi
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 150 g kastanjechampignons
  • 300 g kipfilet of tofu


  • 1 liter bouillon
  • 1 stengel citroengras
  • 2 lepels Thaise groene curry paste van bijvoorbeeld ONOFFSPCICES
  • blikje kokosmelk
  • 225 gr rijstnoodles

  • scheutje geroosterde sesamolie
  • 1 limoen
  • 1 chilipeper
  • Thaise basilicum
  • sesamzaadjes als topping
  1. Snij de prij in reepjes, champignons in kleine plakjes en de knoflook en gember fijn.
  2. Verhit een pan met wat olie, voeg groente toe.
  3. Doe hetzelfde met de biologische kip of tofu.
  4. Voeg nu ook de groene curry paste, citroengras-stengel toe en de kokosmelk.
  5. Laat paar minuutjes op laag vuur pruttelen.
  6. Voeg de noodles toe, kook mee tot ze gaar zijn.
  7. Grill ondertussen kort de gesneden paksoi met wat knoflook in een andere pan en voeg pas op het eind toe.
  8. Serveer soep met scheutje sesamolie, limoensap, sesamzaadjes en eventueel wat verse Thaise basilicum en spicy chilipeper. Enjoy!

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen