Sluiten

Zilversteel met gouden noten

Zilverstelen met roerei, walnoten en sesamzaad

400 g zilverstelen

15 ongepelde of 50 g gepelde walnoten

1 el sesamzaad

3 eieren

zeezout naar smaak

1 scheutje (olijf)olie

Noten kraken, in stukjes breken en roosteren in een pan met dikke bodem op een middelhoog vuur. Roeren. Na een paar minuten sesamzaad toevoegen en nog een paar minuten roosteren totdat de noten en zaden lichtbruin kleuren en lekker ruiken. Vuur laag zetten, olie en zout toevoegen en eieren 1 voor 1 door de noten roeren tot al het ei gestold is. Zilverstelen wassen en in stukken snijden zodat ze in een stoommandje passen. In een paar minuten beetgaar stomen boven een laagje water. Zilverstelen op borden of in een schaal scheppen. Noten-eimengsel erover verdelen. Tip: Met een beetje zout of een bouillonblokje is het lichtgroene stoomwater een lekkere en gezonde drinkbouillon voor bij het eten.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen